Curcuma Mangga Cure (CMC)


Macam mana puasa hari ni..??
Ok x..??
Atau pun anda berasa letih..??
Kalau letih, anda kena lah dapatkan supplement tambahan untuk memberikan tenaga..
Antara yang mampu memberikan tenaga pada anda ialah produk yang berasakan kunyit putih atau dalam bahasa saintifiknya iaitu CURCUMA MANGGA..
Ok, hari ini kita akan cakap pasal produk CURCUMA MANGGA CURE (CMC)..
Untuk pengetahuan anda, CMC ni juga merupakan salah satu produk yang diperbuat dari kunyit putih.. 
Terdapat 60 biji kapsul sebotol..
Jumlah pengambilannya pula ialah 2 biji sehari.. Sekali di waktu pagi dan sekali lagi di waktu malam sebelum tidur..
Kalau masa bulan puasa mcm skrg ni elok laa ambil sebiji ketika bersahur dan sebiji lagi selepas berbuka sebelum masuk tidur..


Ok, untuk anda yang tidak tahu, produk ini merupakan salah satu produk keluaran FELINNA Beauty..
Anda tidak perlu risau kerana produk ini sememangnya HALAL dan sudah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia..
 Antara kelebihan CMC ini ialah dapat mengurangkan bau mulut anda yang rata-rata dihidapi oleh ramai rakyat Malaysia berikutan resdung..
Tapi jangan lepas ni tak nak gosok gigi pulak taw.. hihi 
Antara kelebihan lain pula, CMC juga mampu menyembuhkan penyakit jantung dan mengurangi masalah berat badan..
Haa, ni kan dah nk dekat raya.. Anda yang berisi tu xnak ke nampak slim je raya kali ni..??
Haa mesti laa nak kan..??
Jadi apa tunggu lagi.. 
Jom dapatkan CMC..!!

Ni ada testimoni dari customer yang sebelum ni dia ada masalah resdung..
Credit to Curcuma Mangga Cure HQ


PS: Nampak tak betapa berkesannya CMC ni..??
Kami tidak menipu anda semata-mata untuk melariskan produk kami..
Kami hanya ingin membantu anda, merawat anda yang mempunyai masalah kesihatan ni..
So, yakinlah utk mencuba..!! 
Customer ni dah xde geli2 hidung and dah xda bersin2 tau.. 
DASYAT.!!
Jerawat pun mestilah makin kurang and hilang bila dah xda resdung kan..?? 

Sebenarnya ramai yang selalu memandang ringan terhadap masalah resdung..
Ramai yang tidak mengambil berat tentang masalah ini.. 
Tahukah anda jika masalah ini tidak dirawat dari awal, buruk padahnya di kemudian hari..??
Di bawah ini kami kongsikan kepada anda apakah kesannya jika anda memandang ringan terhadap RESDUNG..
Fakta ini diperoleh dari Utusan Malaysia..

 Oleh itu apa tunggu lagi uuolllsss..!!
Jom Dapatkan CURCUMA MANGGA CURE..!!
 

Fakta mengenai Curcuma Mangga

Kunyit Putih (curcuma mangga), merupakan anggota keluarga besar Curcuma, mengandung zat kurkumin. Dalam buku Encyclopedia of Medical Plants dinyatakan, kurkumin mempunyai khasiat anti-oksidan dan anti-inflamasi. Bahkan khasiat anti-oksidannya lebih kuat dari vitamin E, sedangkan khasiat anti-inflamasinya lebih kuat daripada hidrokortison kimia/sintetis.

Menurut laporan American Institute of Cancer Report yang dimuat The New York Times akhir Julai 1999, kanser dapat dicegah dengan kunyit. Zat anti-oksidan pada kunyit berfungsi mencegah kerosakan asam deoksiribonukleat (senyawa yang menyusun gen),  kerana kerosakan gen adalah salah satu penyebab terjadinya kanser.

Sedangkan kurkumin bersama feruloyl dan 4-hydroxy-cinnamoyl adalah senyawa anti-inflamasi yang terdapat pada akar kunyit.

Kesimpulannya, kedua kandungan kurkumin tersebut sangat berperanan dalam memerangi kanser, iaitu mencegah kerosakan gen sekaligus mencegah peradangan (inflamasi), kerana pada penyakit kanser selalu terjadi inflamasi.

Penembusan ke dalam sel kanker

Hasil penelitian Dr. Retno S Sudibyo yang dimuat dalam Tempo 30 Mei 1999 menyebutkan bahawa Curcuma mangga mengandungi “protein toksis”. Sejenis Ribosome in Activating Protein (RIP). Inilah protein yang mampu mematikan Ribosom, sehingga sintesa protein di dalam sel terganggu. Protein tersebut lebih mudah melakukan penembusan ke dalam sel kanser daripada sel sihat. Akibatnya sel kanser tidak dapat berkembang biak. Kerana sel kanser memiliki batas umur, maka lama kelamaan akan habis dengan sendirinya.

Dari huraian tersebut, terdapat tiga manfaat Curcuma mangga dalam memerangi kanser, iaitu :
  • RIP menghalang pengembangbiakan sel kanser, sehingga lama-lama akan habis.
  • Antioksidan pada kurkumin mencegah kerosakan gen dimana kerosakan gen adalah salah satu penyebab terjadinya kanser.
  • Zat anti inflamasi pada kurkumin bermanfaat menghilangkan keradangan padahal kanser selalu disertai keradangan.
  • Kerana Curcuma mangga termasuk bahan alami, maka pemakaian dalam jangka panjang sekalipun, tetap selamat bagi manusia.

Pencegahan tetap lebih baik

Tidak semua penyakit kanser mudah dikesan dari awal. Malah ada beberapa kes yang baru diketahui setelah berada di peringkat akhir. Dr. Sjahrul Sjamsudin, Sp. OG dari FKUI / RSCM pernah menghuraikan kanser ovarium merupakan pembunuh tersembunyi (silent killer), dengan angka survival hanya 30%. Dari data RSCM diketahui bahawa terdapat 10 kes kanser ovarium setiap bulan. Dikatakan juga, sekitar 70% dari kes kanser itu (Kompas, 2 Agustus 2000)  diketahui ketika telah menyebar.

Seorang ahli lain, dr. Samsuridjal menerangkan bahawa dikalangan lelaki, umumnya pada usia 45 tahun, terjadi pembesaran prostat secara perlahan-lahan.
Dalam penulisan tentang gangguan pembesaran prostat disebutkan adanya dua kemungkinan, iaitu pembesaran sel (hipertropi) dan peningkatan jumlah sel (hiperplasia). Salah satu dari keduanya dapat berkembang menjadi kanser prostat (Kompas 26 Desember 1999 dan Senior 07/19 Agustus 1999).
Kita semua mengetahui bahawa ubat kanser adalah untuk mengubati pesakit kanser. Bukan untuk orang sihat. Curcuma mangga bukanlah ubat, tetapi bahan semulajadi yang berkhasiat untuk menghambat laju pengembangbiakan sel kanser, sekaligus bermanfaat untuk mencegah kerosakan gen – salah satu penyebab timbulnya kanser.

Sifat dari kandungan Curcuma mangga, iaitu RIP adalah menghambat laju pengembangbiakan sel kanser, sehingga kesan terapinya bersifat tidak langsung iaitu menunggu matinya sel kanser itu sendiri.

Kesimpulannya, kesan terapi dengan bahan semulajadi ini memerlukan waktu yang agak panjang. Hasil kemajuan pesakit juga agak perlahan, yang bererti memerlukan kesabaran. Namun kenyataan yang menyokong iaitu bahawa Curcuma mangga adalah bahan semulajadi, sehingga selamat bagi pesakit.

Sukatan pengambilan Curcuma Mangga
  • Untuk penyembuhan : 4 – 5 kali sehari, satu sudu teh ( dibancuh dengan setengah gelas air ).
  • Untuk pencegahan : 1 – 2 kali sehari, satu susu teh

Boleh rujuk di http://abaherbal.com/khasiat-kunyit-putih-curcuma-mangga/

Oleh yang demikian, kami dari BR Herba Resources ingin membantu anda di mana Curcuma Mangga ini telah dijadikan dalam bentuk kapsul. Hanya perlu mengambilnya 2 kali sehari iaitu sebiji di waktu pagi dan sebiji di waktu malam. Kepada wanita yang hamil pula, anda dilarang mengambilnya kerana dikhuatiri mengakibatkan keguguran.